Ekonomi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’dan İşsizlik Konusuna Dair Sert Açıklamalar

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik konusu hem vatandaşın hemde siyasilerin gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarının ardından bir yılda çok sayıda vatandaşın işsiz kaldığı ortaya çıktı.

İşsizlik konusunda bu konu başlıkları gündemde yer alırken siyasilerde açıklamalarında işsizlik konusuna dair açıklamalar yapıyorlar. Bu konuda açıklamalarda bulunan son isim ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN İŞSİZLİK TEPKİSİ

Partisinin grup toplantısında  konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ekonomi başta olmak üzere gündemin önemli konularına değindi. Bu konularda hükümeti eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu işsizlik konusunda sert ifadeler kullandı. Bu kapsamda torpil konusuna değinen Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle;

”İş arayan bütün kardeşlerime sesleniyorum; 17 yıldır iktidardalar, onların çocukları işsiz değil. Sarayda işsizlik yok. Saray çevresinde de işsizlik yok. Fakirin, arkası olmayanın çocuğu işsiz. Ama sen hâlâ gidip oyunu ona vereyim diyorsan yarın ağzındaki lokmayı da alır. Bunlar iktidar olmadan önce ‘Anadolu Kaplanları’ diye bir laf vardı. Bugün ‘Anadolu Kaplanları’ndan söz eden yok, kaplan kalmadı çünkü. Çift dikiş maaş alanlar var. Emeklilikte yaşa takılan, işsiz kalan yüz binlerce kişi var. Bunların derdi ile ilgilenen var mı bizim dışımızda? Hayır yok. Sosyal hukuk devleti ne demek? Sosyal devlet fakirin yanında olan devlet anlamına gelir. Devlet hangi fakirin fukaranın yanında oldu? Kişi başına yıllık milli gelir ortalaması 11 bin dolarmış. Nerede bu para? Kim alıyor bu paraları?”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler