Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar ekonomide yaşanan dalgalanma sürecinden en çok etkilenen kesim oldu. Ekonomik verilerin dalgalı seyir izlemesi sabit ve en alt düzeyde maaş alan işçileri zorlamıştı.
Ekonomide alınan olumlu sinyaller ise henüz enflasyon rakamlarında görülmedi. Zİra enflasyon oranı yüzde 15 seviyelerinde. Enflasyonun bu denli yüksek bir oranda olması vatandaşın alım gücünü oldukça zorluyor.
Peki ekonomide yaşanan bu gelişmelere göre, asgari ücret ne zaman artacak? İşte bilinmesi gereken detayları ile sizlerle.
ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN?
Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar ek zam olup olmayacağı konusunda araştırma içerisindeler. Ayrıca vatandaşlar asgari ücretin zam detaylarını da araştırıyorlar. Kamuilanlari.com olarak konuya ilişkin bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.
Burada birkere işveren temsilcisinin evinde, bir kere işçi kesiminin evinde ve ek olarak hükümet tarafında görüşme gerçekleşiyor. Bu görüşmelerde ortak bir nokta alınırsa toplantılar sona eriyor ve karar alınıyor. Ancak görüşmeler çıkmaza girerse toplantılar devam ediyor.
Bu toplantılar sonrasında ise 1 yıllık asgari ücret belli oluyor. Zamlı maaşlar ise yeni yılın Ocak ayından itibaren geçerli oluyor.
Ek Zam Var Mı?
Bu çerçevede 2019 yılı içinde aynı süreç uygulandı. 2019 yılında yüzde 26'lık zam ile 2 bin 20 TL olarak belirlenen net asgari ücret ödemesi bir yıl boyunca geçerli olacak. Bunun dışında asgari ücrete yıl boyunca ek ödeme ve zam yapılmıyor. Bundan sonraki ilk zamlı maaşlar ise Aralık 2019'da yapılacak görüşmelerin ardından Ocak 2020'de uygulamaya girecek.
Yani yok böyle haberler yapıp ta insanın günahını almayın onlar ancak kendilerine zam yaparlar zaten asgari ücretle yeni nesil çalışmıyor artık işçilik emeklilik bu ülkede bitmiş artık gemisini kurtaran kaptan
Is verenler bize agi ve cucuk parasi vermiyo diyo asgari ucretin icinde bu kunuyla ilgili bi nasil yapayim evli 1 cocuk var esim calismiyo hakimizi cok yiyolar is verenler valaa
2000lirayla falan gecinilmesi artık imkansizin ötesinde.sürekli imama polise versin..işçi oldu gitti zaten
Bu milleti asgari ücrete mecbur ettiniz gözünüz kormu millet aç geziyor mahkum ettiniz Rabbim tüm günahları affeder ama KUL HAKKİNİ ASLA
Askeri ücrete yapılan zamla gıdaya gelen zamları kıyaslayın birazda askeri ücretli yine açlık sınırının altındadır diğer zamlara hiç ağzımı açmayayım
bence milet vekilleri bir ay asgari ücret alsınlar bu durumda bizi iyi anlarlar vAllahi de bilahide evin yolunu şaşırirlar.