Gram altın alırken dikkat edin! Altının gramajını tartarken oyun yapılıyor.

Bir kuyumcunun gram altındaki terazi oyununu çektiği videoyu sosyal medyaya yüklemesi ile birlikte büyük dikkat topladı. Işte altında yapılan gram oyunu…

Birçok vatandaş altın fiyatları artmasıyla birlikte çeyrek altın almaktansa gram altına yönelmeye başlamıştı. Bir kuyumcunun paylaştığı video ile birlikte gram altında oynandığı görüldü.

Kuyumcu gram altındaki terazi oyununu çektiği sırada altında yapılan oyun ortaya çıktı. Toptancıdan aldığı 100 tane yarım gramı teraziye koyan Kuyumcu terazinin göstergesinde sorun olabileceğini düşündü. Kuyumcu aynı altınları  2 farklı terazileri de koyarak altın gramlarını kontrol etti. 100 tane yarım gram altın 50 gram olması gerekirken terazide görünen 49 gram 75 santimdi. 3 farklı terazide de aynı ölçüm olduğunu  gören Kuyumcu, bu gram altınların toplu bir şekilde alındığı zaman çok büyük farklar oluştuğunu söyledi. 1 gram altın fiyatı 1928 Türk lirası olduğuna göre toplu alışverişlerde ciddi anlamda bir fark olduğu anlaşılıyor.

Kuyumcu’nun videoda şöyle konuştu:

Terazide görünen gram farkından sonra Kuyumcu çektiği videoda şu cümleleri söyledi.

“Burada toplam 100 tane patinden çıkarımış hepsi…..marka ve tek tarafından kesilmiş. İncecik makasla kestik. 100 aden yarım gram altın var burada…Terazi sıfır…49.75 çıkıyor. Bu benim altıncı 100’lük kestiğim paket. Hadi diyeceksiniz terazi ayarında bir şey var. Farklı bir teraziye geçiyorum. Aynı rakamı burada da veriyor. Milimetrik oynamıyor. Farkı üçüncü bir terazi var oraya geçiyorum. Bu teraziler 100 dolarlık teraziler değil. Buradaki rakam da aynı. 50 Gramda 25 santim. 100 gramda yarım gram fiks oynuyor. Bu altıncı paket…Yarım gram altın oynuyor. 4 sıfırlı terazi diyeceksiniz. 100 oaden yine video atarım…” diye videosunu tamamladı.

Exit mobile version