Marmara için uyarı yapıldı! Marmara’da kırılmayan fay gündeme geldi!

50.000’e yakın vatandaşın yaşamını yitirmiş olduğu şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından şimdi de gözler Marmara’da yaşanacak depreme çevrildi. Konuyla ilgili yapılan uzman değerlendirmelerini vatandaşlar yakından takip ediyor.

Kahramanmaraş depremlerini bir hafta öncesinden tahmin eden uzman Serkan İçelli Marmara bölgesinde kırılmayan bir fayın olduğunu ve bu kayla ilgili değerlendirmeleri paylaştı. İşte konuyla ilgili tüm açıklamalar

Marmara depremi değerlendirmesi

Uzman Serkan İçelli Marmara bölgesinde kırılmayan bir 35 km boyutunda fay olduğunu paylaştı. Fay üzerindeki enerji birikimleri ile birlikte deprem şiddetini 6.5 büyüklüğünde olabileceğini açıkladı. Maraş merkezde olan depremi bir hafta önceden tahmin eden uzman Yalova’da yaşanmış olan 4.1’lik depremin Marmara’da bulunan hayatlarını tetikleyebilme ihtimalinin olmadığını dile getirdi.

Yalova depremi İstanbul depremini tetikleyecek mi?

Birkaç gün önce Yalova Çınarcık bölgesinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin İstanbul ve çevresinde herhangi bir etki uyandırıp uyandırmayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Serkan İçelli, Gemlik körfezi üzerinde yaşanan bu depremin Marmara’daki payları etkilemeyeceğini altını çizdi. Açıklamayla birlikte vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Gemlik depremin Marmaradaki fayı etkilemeyecek

Uzman yapmış olduğu açıklamalarda Gemlik mevkide meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin sonucunda Marmara bölgesinde herhangi bir endişe duymadığının altını çizdi. Yakın zamanda oluşan Gemlik körfezi depreminin Marmara için herhangi bir deprem ihtimalini tetiklemediğini belirtti. Bunun sebebinin ise fayların birbirine paralel gitmesi olduğunun altını çizdi. Diğer birimleri uzmanı olarak bilinen Serkan İçelli yapmış olduğu açıklama var yakından takip edildi.

Marmara fayı 6.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebilir

Uzman İçelli, yapmış olduğu açıklamalardan Marmara fay hattı konusundan da bahsetti. Marmara’da kırmayan ve 35 km uzanan bir fay hattı olduğunu belirten uzman burada oluşacak depremlerin 6.5 büyüklüğünde etki yaratabileceğini vurguladı. Marmara Bölgesi’nde geçmiş dönemden kalan bir kaymanın bulunduğunu ve bu kaymanın gölcük depremi kaynaklı olduğunu vurguladı. Uzman açıklamalarına Marmara’da yaşanacak herhangi bir depremin 5.30-6.30 civarında olacağını belirtti. Uzman Marmara bölgesi için yedinin üzerinde bir deprem büyüklüğünün olamayacağını belirtti.

Exit mobile version