Mevsimsel grip, Covid-19 varyantları, RSV ve mikoplazma gibi salgınlar arttı!!!

Sağlık uzmanlarından yeni açıklama geldi! Pandemi döneminin en yoğun dönemlerinde yaşanan salgın kadar, salgınların yaşandığı bildirildi. Mevsimsel grip dışında, Covid-19 ve yeni varyantlarının yanı sıra RSV ve mikoplazma gibi farklı salgınların aynı anda yaşandığı bilgisi verildi.

Covid-19 İnfluenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunda ciddi oranda artışlar yaşandığını dile getiren Sağlık Uzmanları hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin doluluğuna dikkat çekerek, özellikle de Covid-19 varyantlarının dışında İnfluenza ve diğer mevsimsel virüslerin etkisinin arttığı bildirildi.

Salgın hastalıklarda artış!

BBC, Türkçe’nin haberinden elde edilen bilgilere göre, Covid-19 varyantlarının dışında İnfluenza ve diğer mevsimsel virüslerin etkisinin arttığı bilgisi yer alıyor. Özellikle grip aşısı olmayan ve bağışıklığı düşük kişilerin risk altında olduğu bilgisi verildi.

Salgınların artışı nedeniyle sağlık uzmanları sağlık sisteminde oluşan yükün artması ile birlikte özellikle bazı bölgelerde yoğun bakım ihtiyacının karşılanmadığı yönünde bilgileri aktardı.

TTB, başkanı konu ile ilgili açıklama yaptı!

Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu Başkanı Doktor Emrah Kırımlı konu ile ilgili şu ifadelerleri kullanarak açıklama yaptı;

Kırımlı, “sanki Covid-19 salgılanan en yoğun günlerindeymişiz gibi” diyerek, Aile Sağlık Merkezlerinde her doktorun en az 100 hasta gördüğünü dile getirdi. Sağlık uzmanları yeni varyantların Türkiye’ye ulaşmış olabilme ihtimalinin olacağını fakat ulusal çapta bir test uygulanmasının yürütülmediği için bunun net olarak bilinmediğini belirtti.

Gazi üniversitesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, mevsimsel bir artışın eşlik ettiği salgınlar için test merkezlerinin hızlıca kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Covid-19 en yoğun zamanlarındaki gibi henüz daha başındayız” dedi. Yoğun bakımdaki yoğunluğun ciddi şekilde arttığını özellikle de yılbaşında insanların bir araya gelmesinden sonra daha da yükseleceğini vurgulayan Şenol, bu virüslerin kronik hastalığı olan ve gebeler için ölümcül olabileceğine dikkat çekti. Bu nedenden dolayı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Şenol, salgının daha fazla tırmanması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version