Gündem

AFAD’ın Yeni Şartları Açıklandı! Sözleşmeli Personel Alımına 30 Yaş Sınırı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yeni bir karar alındı. Alınan bilgiye göre AFAD ekibine alınacak yeni personeller için yaş sınırı 30’a çekildi. Ayrıca artık alınacak personeller için KPSS sınavından en yüksek puan almış adaylar arasından sözlü ve uygulamalı sınav yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar resmi gazetede yayınlandı.

Yeni değişikliğin detayları

Resmi gazetede yayınlanan yeni karara göre AFAD personel alımında yaş sınırı 30 ve üstü olarak belirlendi. sözleşmeli personele öğrenim durumu ve hizmet yılına göre ek ödeme de yapılacak. AFAD KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla 5 katına kadar çağrılacak adaylar arasından belirlenecek usul ve esaslara göre uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre değerlendirme yapılacağını açıkladı.

AFAD başvurusu nasıl yapılır?

AFAD iş başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar e- devlet sistemi üzerinden kolaylıkla başvurularını gerçekleştirebilir. Başvuru için E-devlet üzerinden kayıt oluşturduktan sonra, AFAD gönüllülük veya AFAD iş başvurularınızı gönderebilirsiniz.

İlgili Makaleler