Gündem

Elon Musk sonunda ipin ucunu kaçırdı! O uygulamadan artık ücret alınacak: Bu habere milyonların tepkisi ne olacak?

Milyarderler listesinde ilk 3’te yer alan mühendis ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk ilgi çekecek yeni bir uygulama başlatıyor. Yılbaşından itibaren başlayan Twitter satın alma süreci pek çok olaya sahne olmuş ve süreç mahkemeye taşınmıştı. Çıkan tartışmalar ve anlaşmazlıklar sonunda son buldu. Elon Musk Twitter’ı satın alma sürecini artık tamamladı.

Pek çok ünvana sahip olan Musk bundan sonra Twitter’ın CEO’su olarak anılmaya başlanacak. Satın alma süreci tamamlandıktan sonrası için düşündüğü planlar arasında milyonlarca vatandaşın da tepkisini çekecek yeni bir uygulama söz konusu. Bundan sonra Twitter aylık bir ücret karşılığında kullanılabilecek. Karakter sayısı ve video paylaşımlarında da yeni uygulamalar denenecek.

MUSK TWİTTER’ SATIN ALDIKTAN HEMEN SONRA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ KOVDU SONRA NELER YAPTI?

2022 yılı Nisan ayında 44 milyar dolarlık teklifle Twitter’ı satın almak isteyen Elon Musk satın alma sürecinde pek çok spekülasyona konu oldu. Sürecin mahkeme boyutuna taşınmasında ise Musk’ın bot hesap sayısının kendisinden saklandığını ileri sürmesi ve bu satın alma sürecinden vazgeçmesi nedeniyle oldu. Şirketi sürekli olarak “Şeffaf ve güvenilir bir politika izlemiyorlar. Bu nedenle süreçten vazgeçmek istiyorum” diyerek suçlayıcı tavırlarda bulunması durumun mahkemeye kadar iletilmesine neden olmuştu.

Çalkantılı bir yaz dönemi geçirildikten sonra henüz Ekim ayının sonlarında süreç tatlıya bağlandı. Musk Twitter’ın alımında anlaşmaya vardı ve artık yeni CEO’su Elon Musk oldu. Twitter hesabı üzerinden de konu üzerine bir açıklama yaptı ve vatandaşlarla paylaştı. Burada yeni sistemde farklılıklar yapacağının sinyalini de yavaş yavaş vermeye başladı.

TWİTTER’I BUNDAN SONRA BEKLEYEN DEĞİŞİKLİKLER NELER OLACAK? TEK TEK AÇIKLADI!

Elon Musk’ın ilk hedefinde yazılı açıklamada vurguladığı “ifade özgürlüğü” alanında belirli çerçevelerde genişlik sunulacak. Reklamların platformda yer alan içerikleri etkilediğini ifade ederek buradada farklılık yapacağının sinyalini verdi. Satın alma anlaşması tamamlandığı anda şirketin tüm üst düzey yöneticilerini işten çıkardı. Satın alma süreci tamamlandıktan birkaç gün geçmeden mühendislere bir proje vererek doğrulanmış kullanıcılardan 20 dolar ücret alınabileceğine yönelik bir sistemin başlatılmak istendiğini ifade etti. Söylenenlere göre mavi tik almış olan tüm kullanıcılar bundan sonra belirli bir ücret ödeyerek platformda var olabilecek.

Elon Musk’un platformda açıklayacağı yenilikler heyecanla merak edilirken başlangıçta yapacağı birkaç farklılığa yönelik Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Öncelikle videoların uzunluğunu arttırmak hedefleniyor. Karakter sayısındaki düşüklüğün biraz daha çıkarılmasında ve genişletilmesinde fayda olacağını ifade ediyor. Twitter’da şu anda yazı karakter sayısı 280’i geçemiyor. Videolardaki oynatma süresi ise 2 dakika ve 20 saniye ile sınırlandırılarak kullanıcıya sunuluyor.

İlgili Makaleler