Gündem

Facebook’tan Flaş Gelişme! Apple ve Amazon’un O Özelliklerini Alacak!

Tüm dünyada 7’den 70’e milyonlarca kullanıcısı bulunan Facebook’tan yeni bir hamle geldi. Kendi çiplerini geliştiren küresel şirketler arasına Facebook da dahil oluyor. Apple, Amazon, Google ve Microsoft dahil pek çok büyük teknoloji şirketi, maliyetlerden tasarruf etmek için kendi çiplerini üretiyor.

The Information‘ın haberine göre, şirket, içerik önerisi gibi görevleri yerine getirmek için bir makine öğrenimi çipi geliştiriyor. Ayrıca yeni çiplerle, kayıtlı ve canlı yayın videolarının izleme deneyimini de artırmak istiyor. Bununla birlikte şirket, video kod dönüştürme üzerine başka bir çip geliştirdi. Ancak Facebook yetkilisi, “Facebook, ortaklarla ve kendi çabasıyla her zaman daha yüksek düzeyde bilgi işlem performansı ve güç verimliliği sağlamanın yollarını araştırıyor.” ifadesinde bulundu.

Söz konusu habere göre, anonim kaynaklar Facebook’un bir değil, farklı hizmetlerini güçlendirmek için bir dizi özel çip geliştirdiğini ileri sürdü. Örneğin, Facebook içerik önerisi sunmak için makine öğrenimi işlevlerini güçlendirmeye yönelik çip tasarlıyor. Aynı zamanda canlı yayın içeriklerinin kalitesini artırmak için video kod dönüştürme üzerinde iyileştirmeler yapmaya çalıştığı öğrenildi.

İlgili Makaleler