Gündem

Taşeron İşçiler Değil Kadrolu İşçiler İşten Çıkarılıyor ! Gerekçe: Borç Batağındayız

Taşeron şirketlerden belediyelerde şirket işçiliğine geçen işçilerin güvencesiz çalışma koşulları nedeni ile işten çıkarılmaları sonrasında bir kötü haber de belediyelerde çalışan kadrolu işçiler için geldi.

696 Sayılı KHK ile taşeron şirketlerden belediyelerde ‘Şirket işçiliği’ne geçen işçiler için eylemler yapılmış ve Hak-İş işten çıkarmaları protesto için Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürümüştü.

Aydın Bozdoğan Belediye Meclisi, önceki gün yaptığı olağanüstü toplantı ile belediyede çalışan 93 kişinin iş akdinin sonlandırılması için AK Partili Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş’a yetki verdi. 

Başkan Altıntaş konu ile ilgili olarak açılamalarda bulundu. Başkan Altıntaş açıklamalarında belediyeyi önceki dönemden 98 milyon TL tutarında bir borç ile devraldığını belirtti ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Belediye olarak borç batağındayız. İşçi düşmanı değiliz. Personele maaş ödeyemediğimiz için böyle bir karar alıyoruz” 

“NEDEN KADROLULAR ÇIKARILIYOR?”

Ayrıca Başkan Altıntaş ‘neden kadrolular çıkarılıyor?’ sorusuna da yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

“bir kadrolu iki buçuk asgari ücretliye bedel. Yani ben 2 tane kadrolu eleman çıkarırsam 5 asgari ücretliyi kurtarmış olacağım”

Ayrıca Belediye Başkanı Altıntaş personelin bir kısmının a ‘Tazminatımızı verin çıkacağız böyle olmuyor’ dediğini ifade etti.

“5 ASGARİ ÜCRETLİYİ KURTARMIŞ OLACAĞIM”

Bu konu hakkında Başkan ALtıntaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Belediyenin durumu malum. Bir kısmı belki biraz uğraştıracak ama yapacak bir şey yok. Yani şartlar ortada. Her ay biz borçlanıyoruz. Maaşını ödeyemediğim personeli ben neden tutayım. Niye kadroluları çıkartıyoruz onu da açıklayalım. Bir kadrolu iki buçuk asgari ücretliye bedel. Yani ben 2 tane kadrolu eleman çıkarırsam 5 asgari ücretliyi kurtarmış olacağım”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir