Gündem

İstanbul için deprem hazırlıkları Cumartesi, başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı programda, İstanbul’un depreme hazırlığının başlayacağını duyurdu. İstanbul ili için önem arz eden hazırlıklar ile ilgili önemli bilgiler işte sizlerle...

Bakan Özhaseki,  21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi programına katılarak, Yerinde dönüşümü projesiyle alakalı önemli açıklamalar yaptı. Özhaseki, 251 bini aşkın vatandaşın devlet desteğiyle deprem hazırlıkları yapacağını dikkat çekerek, proje ile ilgili gerekli şartları açıkladıklarını vurguladı.

İstanbul için müjde Özhaseki’den geldi

  1. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi programına katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Belediyeciliğe verdikleri öneme dikkat çekerek, uzun yıllardan beri devam eden belediyecilik hizmetlerinin de çıtayı yüksek tutarak ve aynı zamanda birtakım prensiplere uyarak ciddi işleri ortaya koyduklarına vurgulayarak, bugünlere kadar getirildiklerini dikkat çekti. Özhaseki, cumartesi gününü işaret ederek, “inşallah biz cumartesi günü İstanbul’a büyük müjdelerle beraber bismillah diyerek İstanbul’u depreme hazırlıkları başlayacak” dedi.

İstanbul için hazırlanan projeler neler?

İstanbul’un deprem riskine karşı atılacak hamlelerle ilgili önemli açıklamalar yapan Özhaseki konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla gerçekleşecek programda açıklanacak birkaç temel başlıkların olduğunu belirten Özhaseki, birisinin daha önce açıklanmış olduğunun altını çizerek, “yarısı bizden kampanyası” olduğunu vurguladı. Bu konuyla ilgili gerek ekonomi kurmaylarıyla gerek sektör yetkilileriyle birçok görüşmeler yapıldığını konuyla ilgili tek tek ayarlamalar yapıldığını belirtti.

İkincisinin ise rezerv alanlarında. Ciddi rezerv alanları tespit edildiğini ve yine yetkililer ile görüşerek son haline getirmek üzere olduklarını belirten Özhaseki, “o alanlarda 100 binlerce konut yapılacağını müjdesini inşallah vereceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm yasasına önem verdiklerini dile getiren Özhaseki, “sosyal konut projeleri” olduklarını belirtti.

İstanbul için önem arz eden deprem hazırlığının başlatılacağı gün, hem önemli temel adımlarının olacağını hem de devlet destekli bina yapımı yapmak isteyenlerle sözleşme imzalanacağının bilgisi verdi.

Özhaseki “nasıl olsa bir şey olmaz mantığı çok gerilerde kaldı. Kader elbette kader, her şey kader ama kul üzerine düşeni yapmak durumunda” diyerek konunun ehemmiyetine dikkat çekti.

İlgili Makaleler