Ekonomi

Bu Borca Sahip Olanlar! Karar Resmen Açıklandı!

Sağlık risklerine karşı ödenen harcamalar olarak da ifade edilen Genel Sağlık Sigortası borcu için önemli bir açıklama yapıldı. Genel Sağlık Sigortası borcuna sahip binlerce vatandaşı rahatlatacak açıklama bugün resmi gazetede yayınlandı. İşte bugün itibariye yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası borçluları için alınan kararın detayları…

31 Aralık’a Kadar Geçerli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve bugün resmi gazetede yayınlanan karara göre Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını ödemeyen vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı’nın sağlık tesisleri ve devlet Üniversiteleri’nin sağlık uygulama ve araştırma merkezleri’nden faydalanabilecek.

Öte yandan herhangi bir tereddüt yaşanırsa ya da döner sermayeye ilişkin herhangi bir aksaklık olursa Bakan Fahrettin Koca Genel Sağlık Sigortası kararına ilişkin yetkili kişi olarak atandı. Borcu olanlar yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı sağlık tesislerinde veya Üniversitelerde sağlık problemlerini giderebilecek.

Kanunen yapılan açıklamada sigortalı çalışanı, kendi nam ve hesabına çalışan, devlet memuru olan, isteğe bağlı sigortalı olan, Kurumdan aylık ve gelir alan, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan tüm vatandaşlar GSS’na dahildir.

İlgili Makaleler