Ekonomi

Dolar kuru haftalık değerlendirme oranı paylaşıldı! Dolar haftaya nasıl başlayacak?

Dolar cuma günü öncesi kapanışını %0,3 şekilde geride bırakarak bugün 29,1420 seviyesinden işlem gördü. Dolar ve para piyasalarında yılın son değerlendirmeleri yapılıyor.

Serbest piyasada dolar 29.1420 TL’den işlem görürken euro 32.1310 TL’den satışa sürüldü. İşte haftalık döviz değerlendirmesi…

25 Aralık 2023 döviz değerlendirmesi

Serbest piyasada dolar 29.1400 TL’den alınırken 29.1420 TL üzerinden satılıyor. 32.12 90 TL’den alınan euronun satışı ise 32.13 10 TL’den yapılıyor. Cuma günü yapılan açıklamada doların satış fiyatı 29.2160 olurken euro 32.2250 TL şeklinde duyurulmuştu.

Küresel piyasada Noel tatili

Küresel piyasa üzerinde Noel tatili yaşanması sebepli pek çok borsa üzerinde işlem gerçekleşmiyor. Açık olan borsalardaki likidite son derece düşük. Enflasyonla mücadele kapsamı içerisinde yılın ilk yarısında dalgalanmalı bir piyasa söz konusu olmuştu. Gelecek yıl mart ayında başlatılacak olan Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimleri ile birlikte enflasyonla mücadele kapsamında büyük bir adım atılması ve borsada hareketliliğin başlaması söz konusu olacak. Para piyasalarında yaşanan fiyatlamalarda Amerikan Merkez Bankası’nın mart ayında %85 ihtimal dahilinde politika faizini düşürmeye başlayacağı tahmin ediliyor. Enflasyon endişeleri tahvil talebini arttırıyor.

Kripto para ve altın piyasası değerlendirildi

Kripto para birimi olan Bitcoin yıl %160 şeklinde bir getiri ile tamamladı. Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yatırım fonlarına ilişkin olarak açıklanan karar ile kripto paralarındaki oynaklığın artması söz konusu olacak.

Altın ons tahvil piyasalarında alıcı seyrinden faydalandı. Tüm zamanlardaki en yüksek yıllık kapanış yapılacak. Geçen hafta 2.053 dolar üzerinden tamamlanan altın fiyatı pazartesi günü New York ve Londra borsalarında kapalı söz konusu olması sebeple daha bir banttan hareket etti.

Avrupa borsaları karışık olarak seyrediyor

Avrupa borsaları üzerinde geçen hafta karışık bir seyir öne çıktı. Bugün ise bölge genelinde Noel tatili olması sebeple işlem gerçekleşmedi.

Asya piyasaları üzerinde ilk işlem gününde bölge geneli üzerinde piyasaların çoğunda işlem gerçekleşmedi. Japonya ve Çin piyasaları açık olmasına rağmen sığ bir piyasa dikkat çekti.

İlgili Makaleler