Ekonomi

Covid-19 nedeniyle asgari ücretliye bin 752 TL ödeme!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında vatandaşların mağdur olmaması için kısa çalışma ödeneğinde değişikliklere gidildi. Yapılan değişikliğe göre, son 3 yılda 450 gün sigortalı şekilde çalışmış olan ve 2 ay önce iş değiştiren vatandaşlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecekler.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan corona virüsü salgını sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa çalışma ödeneği ile ilgili de açıklama yapılmıştı. olağanüstü durumlarda ve zor zamanlarda devletin işveren ve işçiye sağladığı destek olan kısa çalışma ödeneği, işçinin işini koruması için faaliyete geçirilen kısa çalışma ödeneğinde şartlar kolaylaştırıldı. Vatandaşlarının mağdur olmasını istemeyen hükumet, son 3 yılda 450 gün sigortalı şekilde çalışmış olan ve 2 ay önce iş değiştiren vatandaşlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecekleri bildirdi. Buna göre asgari ücretli bir çalışan kısa çalışma ödeneğinden bin 752 lira olarak faydalanabilirken en fazla kısa çalışma ödeneği 4 bin 330 TL olarak bildirildi.

İşverenimizi ve istihdamımızı koruyacağız

Bakan Selçuk daha önce twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında @TBMMGenelKurulu’nda kabul edilen düzenleme çerçevesinde, Kısa Çalışma Ödeneği şartlarını kolaylaştırarak,600 günü 450’e, 120 günü de 60 güne indirdik. Çalışanımızı, işverenimizi ve istihdamı koruyacağız. #BirlikteBaşaracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Kısa Çalışma Ödeneği kısaca olağanüstü dönemlerde işyerlerinin kapanması halinde personel maaşlarının yüzde 60’ının Devlet tarafından ödenmesini ifade etmektedir.
Nasıl Yapılacak?

İşlemler online gerçekleştirilecek

Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının elektronik ortamda yapılabileceğini açıklandı. Uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerin, İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri aracılığıyla gerekli belgeleri göndererek başvurularını yapabileceklerini bildirdi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir