Personel Alımı

Cumhurbaşkanı İmzaladı, AFAD Hemen Harekete Geçti: 324 Kişi Birden İşe Alınacak! Alım Şartları Belli Oldu! AFAD İş Başvurusu Şartları…

Kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da geçtiğimiz gün kadro verilen kurumlar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile yeni kadro alan AFAD, bu kadroları doldurmak için harekete geçiyor.

Yayınlanan kararname ile birlikte 324 kadro tahsisi yapılan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), önümüzdeki günlerde bu kadrolara alım yapmak için düğmeye basıyor. Öte yandan AFAD’ın alım yapacağı kadrolar da aynı kararname ile birlikte belli olmuş bulunuyor.

AFAD, 324 Kişi Daha İstihdam Etmeye Hazırlanıyor

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile birlikte Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) 324 yeni kadroda daha açılmış bulunuyor. Bu kararnameye göre bu kadroların 295’i taşra teşkilatlarda çalışmak üzere istihdam edilecekken; 29’u merkez teşkilatları bünyesine alınıyor. Taşra teşkilatları için 135 il afet ve acil durum uzmanı, 75 il afet ve acil durum uzman yardımcısı ve 85 il müdür yardımcısı alacak olan AFAD, merkez teşkilatları için ise; 1 başkan yardımcısı, 4 genel müdür, 1 rehberlik ve denetim başkanı, 1 dış ilişkiler dairesi başkanı ve 22 daire başkanı alıyor. AFAD’ın yeni açılan kadroları nasıl ve hangi yöntem ile dolduracağı henüz bilinmezken; önümüzdeki günlerde kurumun bir işe alım ilanı yayınlaması bekleniyor.

AFAD Personel Alımlarında Genel Şartlarını Hep Koruyor

Genel şartlarını hep sabit tutan AFAD, kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımı şartlarına uyuyor. Yani AFAD temelde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını geçen, kamu haklarından mahrum bırakılmayan, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından başarıyla geçen, sağlık durumu açısından çalışmaya engel bir hastalığı bulunmayan ve erkek adaylar için askerlik ile ilişi olmayan adayların başvurularını kabul ediyor. Bunun yanı sıra teknisyen alımlarında meslek liselerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı arayan AFA, avukat alımlarında barodan veya noterden onaylı avukatlık ruhsatına sahip olma, mühendislik alımlarında ise fakültelerin inşaat mühendisliği lisans programından veya buna denkliği yükseköğretim kurumlarından mezun olma şartını koyuyor. Düz memur alımlarında ise dört yıllık acil yardım ve afet yönetimi lisans programlarından mezun olma şartı arayan AFAD’ın yeni pozisyonları için arayacağı şartlar ise, belli olmamış bulunuyor.

İlgili Makaleler