Ekonomi

Kabul edilirse memur maaş artışında tarihi karar olacak: Az alan çok, çok alan az zam alabilir! Büro Memur Sen Başkanından “makas farkı” önerisi!

Memur ve emekli zammına yönelik Memur Sen Başkanından ilginç bir öneri geldi. Milyonlarca emekli memur önümüzdeki yıla yönelik açıklanacak zam oranlarını merak ederken TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde tahmini bir oran paylaşılmıştı. Yeni yılda geçerli olacak zamma yönelik Büro Memur Sen farklı bir öneride bulunarak tepki çekti.

Temmuz ayında 6 aylık enflasyon üzerinden memura %41,69 oranında yeni bir zam uygulanmıştı. Yeni 6 aylık dönemde 2023 yılı zammının ne kadar olacağı merak edilirken Büro Memur Sen genel başkanı Yusuf Yazgan ilginç bir öneride bulundu. Dikkat çeken zam önerisinde az maaş alan kişi ya daha çok, fazla maaş alana ise daha  az zam yapılsın” yorumunda bulundu.

MEMUR SEN GENEL BAŞKANINDAN “MAKAS FARKI” ÖNERİSİ

Büro Memur Sen genel başkanı Yusuf Yazgan yönetiminde bulunan hizmet kolunda 8 farklı bakanlık ve 43 farklı kamu kurumu yer alıyor. Ocak ayında geçerli olmaya başlayacak yeni rakamlar için önerisini hükümete çağrı yaparak duyurdu.” Eğer şu anda kamuda çalışanlarına aynı oranda bir zam yapılırsa düşük maaş alanlar ile yüksek maaş alanlar arasında büyük bir makas farkı oluşacak” dedi. Bu durumu önleyebilmek için çok fazla alan için  az zam yapılmalı, az alanlar için ise daha çok zam yapılmalıdır” dedi.

MEMUR’UN 2022 MAAŞ FARKI 11 AYDA NE KADAR OLDU?

Hükümetten bu öneriye yönelik henüz net bir bilgi paylaşımı yapılmazken Yazgan: “Taban aylığı zammı olabilir” yorumunda da bulundu. Sendika tarafından yapılan açıklamayı ise farklı bir bakış açısını ortaya koyduğu Temmuz ayında yapılmış olunan %41,60 oranındaki zamma dikkat çekti. Şu anda kadrolu çalışan hizmetli memur şef, daire başkanı, genel müdür ve valinin Ocak ve Haziran ayında almış olduğu net maaş ile %41,69’luk zam sonrası oluşacak.

Temmuz ve Aralık ayı zammına dikkat çekti. Arada oluşan farkı net olarak tablolaştırdı. Kadrolu bir memur yılın ilk 6 aylık döneminde 6.799 TL maaş almaktaydı. Temmuz ve Aralık döneminde ise almış olduğu net maaş %41,69 zam oranı ile 9.634 TL’ye ulaştı. Bu da ek 2.835 TL’lik farkı ortaya koydu.

İlgili Makaleler