Kamu HaberleriPersonel Alımı

Resmi Gazete, aracılığıyla en düşük 38 bin TL maaşla çalışacak, personel alımı ilanı yayınlandı!

Sağlık Bakanlığı, en düşük 38 bin TL maaşla, istihdam sağlayacak yeni personel alım ilanını yayınladı! Sağlık Bakanlığı bünyesine katılmak isteyen kişiler, personel alımı ile ilgili başvuru şartlarını ve tüm detayları haberimizin devamında bulabilir.

Sağlık Bakanlığının personel alım ilanlarını yakından takip edenler için, Sağlık Bakanlığı, Resmi Gazete aracılığıyla yeni ilanını yayınlayarak, iş arayan vatandaşlara duyurdu. Peki personel alımları hangi kadrolarda geçerli olacak? Başvuru işlemleri nereye ve nasıl yapılabilir? Tüm detaylar işte sizlerle…

Sağlık Bakanlığı 17 personel alımı yapacak!

Sağlık Bakanlığı, 28 Ocak ile 9 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak yarışma sonucunda 17 müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştireceğini. Resmi Gazete’de aracılığıyla duyurdu. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına katılmak isteyen adaylar, e-Devlet uygulaması üzerinden, Sağlık Bakanlığı, Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı aracılığıyla başvuruları işlemlerini 18-28 Aralık gece yarısına kadar tamamlamış olması gerekmektedir.

Personel alımı için başvuru şartları neler?

Müfettiş yardımcısı, pozisyonu için başvuru yapacak adaylardan talep edilecek şartlar şu şekilde yer alıyor;

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen genel şartları taşıması ve aynı zamanda da, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden yahut bu bölümlere denk yetkili makamlarca onaylanmış yurt içi ve yurt dışındaki en az lisans düzeyinde olan öğretim kurumlarından mezun olması gerekmektedir.

Tüm adayların, yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması aranan şartlar arasında yer alıyor.

Ayrıca, son başvuru tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere, süresi dolmamış KPSS sonuçlarına baz alınarak, KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olması ve adli sicili kaynaklı müfettişlik görevini icra edecek herhangi bir engel bir durumu olmaması gerekmektedir.

Tüm bunlara ek olarak ise, ülkenin her yerinde görev ve seyahat yapmaya uygun olması talep edilecektir.

Adaylar başvuru şartları ile ilgili tüm bilgileri aşağıda yer alan link üzerinden öğrenebilir.

https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/sf_IlanDetay.aspx?id=9e2192e2-6eb4-43f8-9f4a-c0cd7464bd1e

İlgili Makaleler