Ekonomi

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Nedir?

KOSGEB’in verdiği nitelikli eleman desteği günümüzde son derece önem taşımaktadır. Bilindiği üzere çağın da ilerlemesi ile birlikte nitelikli iş gücü şirketler için olmazsa olmaz bir değer haline gelmiştir. Şirketler artık sıradan personeller yerine alanında uzman olan kişileri tercih ediyorlar.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Ne İşe Yarar?

Pek çok alanda işletmeler uzman eleman arayışına girmişlerdir. En çok nitelikli eleman aranan alanlar pazarlama, üretim sektörleri, ticaret sektörleri ve arge sektörüdür. Elemanlar uzman olduğu zaman talep etmiş oldukları ücretlerde de artış olacaktır. Kosgeb nitelikli eleman desteği 2019 tam da bu noktada maaş veren işletmelerin yardımına koşuyor.

Kosgeb Nitelikli Eleman Desteği Maaş vermek için işletmeler bu destekten faydalanmak istiyorlar. İş gücü maliyetinin artması ile birlikte böylece işletmeler fazla masraflardan kurtulmuş oluyorlar. Böylece hem şirketler istedikleri elemanları işe almış olarak üretimde artık yaşanıyor hem de ülkede işsizlik azalarak, istihdam da artmış oluyor.  

Kosgeb Nitelikli Eleman Desteğinden Faydalanmak için Şartlar Nelerdir?

Kosgeb nitelikli eleman desteği şartları başvurudan önce mutlaka eksiksiz olarak yerine getirilmelidir. Aksi halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

  1. Bahsı geçen nitelikli eleman işletmede en az 1 sene boyunca çalışmış olmalıdır.  
  2. Nitelikli eleman olarak gösterilen kişi en az lisans mezunu olmalıdır. Daha aşağı seviye eğitim düzeyinde olan bireyler nitelikli eleman olarak değerlendirilmeyecektir.  
  3. Nitelikli eleman, işletmede yarı zamanlı ya da serbest çalışan olarak görülmemelidir. Söz konusu kişi işletmede mutlaka tam zamanlı çalışan olarak görülmelidir.
  4. İşletmenin tüm çalışanları için nitelikli eleman desteği almanız mümkün değildir. En fazla 2 kişi için bu destek planından faydalanmanız mümkündür. Aynı anda 2’den fazla elemanların başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
  5. Nitelikli eleman desteğinden faydalanmak isteyen işletmelerin bünyesinde en az 5 tane sigortalı çalışan bulunmalıdır. 5’ten aşağı çalışanı bulunan işletmeler bu fırsattan faydalanamazlar fakat KOSGEB’in diğer girişimcilik faaliyetleri için verdiği desteklerden faydalanabilirler.
  6. Başvurular internet sitesinde ilan edilen tarih aralığında internet üzerinden eksiksiz bir şekilde yapılmış olmalıdır.
  7. Daha öne faydalanan işletmeler faydalanamaz.

Kamuilanlari.com Özel İçerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir