İşkur İş İlanları

İŞKUR üzerinden üniversiteye temizlik personeli alımı yapılacağı duyuruldu!

Dicle Üniversitesi, İŞKUR üzerinden 15 temizlik personeli alımı yapacağı ilanı yayınladı. İŞKUR’da ‘Açık iş ilanları’ kategorisinde yer alan ilana başvurular 20 Ocak 2020 tarihinde bitecek. Temizlik personeli ilanına başvuracak adayların en az ilkokul ve en çok lise mezunu olması şartı bulunuyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI

1- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2- 18 yaşını tamamlamış olmak

3- İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen branşlarda istenilen belgelere sahip olmak,

4- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşıyor olmak (Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar. Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak),

5- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

6- Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek hastalığı veya bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

7- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

8- Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 Ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.

9- Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler ilan/sınav/göreve başlama sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

10- Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

11- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

TEMİZLİK GÖREVLİSİ İÇİN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

1- En az İlkokul en çok Lise mezunu olmak.

2- Temizlik yapmaya engel bir sağlık sorunu olmamak.

AÇIKLAMALAR

İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Talepler Diyarbakır Merkez ve ilçeleri düzeyinde karşılanacak olup, ilan tarihi itibariyle Diyarbakır merkez ve ilçelerinde ikamet edenlerin başvuruları kabul edilecektir. İlan tarihinden itibaren başvuru süresi içerisinde ikametgâhlarını talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmez.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12’nci maddesi gereğince, istihdam edilecek kadro sayısının dört katına kadar aday, İŞKUR tarafından bildirilen başvurular arasından noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecektir. Ayrıca kura ile aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından veya https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden İş Arayan” linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılacaktır.

İlana başvurmak için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir