İşkur İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 2023 Aralık ayında personel alımı yapacak! İşkur ile 419 işçi alınacak!

Sağlık Bakanlığı yayınladığı personel alımı ile ilgili detayları paylaştı. Bakanlık 419 kişilik kadroyla temizlik personeli alacak.

Yıl sonuna gelmesiyle birlikte yeni ilanlar merak konusu olmuştu. Sağlık Bakanlığı aralık ayı için yeni bir personel diyoruz paylaştı. Eski hükümlü ve Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Vatandaşlar kapsamında 419 kişilik kadroyla temizlik görevlisi alınacak. İşte sağlık Bakanlığının alımı ile ilgili tüm detaylar…

Sağlık Bakanlığı temizlik personeli alımı

Sağlık Bakanlığı aralık ayı İşkur personel alımı ile ilgili başvuruların ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Bakanlık alımları İşkur numarası ne yapacak. Bu kapsamda 419 kişilik kadroyla temizlik görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Merkeze karşıda görevlendirilmek amaçlı 419 kişilik kadro temizlik görevlisi alımı duyurusu paylaşıldı.

Eski hükümlü ve TMY statüsünde bakanlık işçi alımı

Sağlık Bakanlığı yayınladığı duyuruda 419 kişilik kadro ile sürekli işçi alımı yapacağını paylaşmıştı. Alınacak personeller TMY statüsü ve eski hükümlü vatandaşlar arasından yapılacak. Başvurular 4 Aralık 2023 tarihinde başlamış olan başvuru için son gün iste 8 Aralık olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığı temizlik personeli alımı için şartlar; T.C Vatandaşı olunması, Devlet Memurları Kanunu‘ndaki belirtilen şartların taşınması, 18 yaşının tamamlanması, 40 yaşını aşmamış olmak, belirtilen bölümlerden ve okul seviyesinden mezun olunması, görevin yapılmasına engel herhangi bir sağlık probleminin olmaması ve öncelikli durumları gösterir belgeye sahip olmak şeklinde açıklandı. Başvuru aşamasından sonra belgelerin incelenmesi ardından vatandaşlara sözlü mülakata davet edilmesi ile birlikte süreç tamamlanacak. Eksik veya yanlış belgeler eklenmesi sonucunda başvurular geçerli sayılmayacak. Vatandaşların e-Devlet üzerine kayıtlı olan adresleri baz alınarak sonuçlar belirlenecek

Başvurular online olacak

Başvurular İşkur web sitesinden online olarak yapılacak. Sağlık Bakanlığı yapılacak alınmış sürekli işçi düzeyinde olduğunu ve vatandaşların e-Devlet üzerindeki nüfusa kayıt sisteminde bulunan adreslerinden yola çıkılarak değerlendirileceğini paylaştı. İl düzeyinde yapılacak başvurular için son tarihi bugün. Yapılan işçi alımı ile birlikte toplumda iş bulmakta zorlanan özel durumları vatandaşların da istihdam edilmesi hedefleniyor.

 

İlgili Makaleler