Eğitim

MEB Son Dakika Duyurusu Yaptı! ‘Kronik Problem’ Çözüme Kavuşacak! 4’den 12’ye Kadar Tüm Sınıflar İçin geçerli Olacak!

Yaz tatilinden hemen önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda flaş haber geldi. 4. Sınıftan 12. Sınıfa kadar milyonlarca öğrenciyi kapsayan müjdeli haber Bakan Mahmut Özer tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre matematik ve İngilizce dersleri için yaz okulları açılacak. Matematik için açılacak yaz okullarının oyun havasında geçeceğini ve dersi sevdirmeyi amaçlayacağını söyledi.

İngilizcenin ise kronik bir problem haline geldiğini ifade eden Bakan Özer, açılacak bu İngilizce yaz okulları ile bu sorunun üstesinden gelmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Eğitim Sistemi Uzun Vadeli Olacak

Çankırı’da bir anaokulunun açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milli eğitim sisteminin uzun vadede büyük getiri sağlayacağını söyledi. Ayrıca bu eğitim politikasının oldukça düşük maliyetli olduğunun altını çizdi.

Ayrıca öğretmen atamaları ve anaokullarının hizmete geçmeleri gibi konuların takipçisi olduğunu dile getiren Bakan Özer, 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfı daha açmayı hedeflediklerini söyledi.

 Yeni Anaokulları Açılmaya Devam Edecek

Geçtiğimiz altı ay içerisinde 155 anaokulu ve 8 bin 500 ana sınıfının hizmete girdiğini açıklayan Bakan Özer, 288 anaokulu için ihale süreçlerinin tamamlandığını ve 2 bin 577 anaokulunu maliyetlerini bütçeye eklenerek ihaleye açıldığını söyledi.

Yapılan tüm bu çalışmalar doğrultusunda 2022 yılı sonu için 5 yaşında okullu olma oranını yüzde 100, 4 yaşında okullu olma oranını ise yüzde 70 seviyesine çıkaracaklarını ifade etti.

Kronik Probleme Oyunlu Çözüm

Bakan Özer’in açıklamaları arasında ise Kronik Problem olarak nitelendirdiği matematik ve İngilizce dersleri vardı. 4. sınıftan itibaren 12. sınıfa kadar her öğrencinin katılabileceği matematik ve İngilizce yaz okulları açılacak. İngilizce öğretmeyi oyun yoluyla yapmak isteyen bakanlık, matematik dersini de sevdirmeyi amaçlıyor.

İlgili Makaleler