Eğitim

Önce MEB, Sonra VGM, En Son İse TÜBİTAK Açıkladı; Öğrencilerin Maddi Derdi Kalmayacak! Burs Başvuruları Devam Ediyor…

Her dönem çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının öğrencilere sağladığı burs desteği, 2022 yılında da devam ediyor. Bu kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra öğrencilere burs veren çeşitli sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, ticaret odaları ve dernekler de bulunuyor. 2022 yılı için burs başvuru koşullarını belirlemiş olan tüm bu kurum ve kuruluşlar, öğrencilerin maddi sıkıntısı gidermek için düğmeye basıyor.

Artan enflasyondan ve pahalılaşan geçim sıkıntısından en net etkilenen kesim olan üniversite öğrencileri, çareyi bir kez daha burslara başvuru yapmakta bulunuyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Vakıflar Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK, aylık yüksek tutarlara denk gelen burslar veriyor. Ayrıca İstanbul Sanayi Odası ve Vehbi Koç Vakfı da öğrencilere burs veren kuruluşlar arasında yer alıyor.

Her Öğrenciye Uygun Burs Bulunuyor

Burs veren kamu kurum ve kuruluşlarının başında gelen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geleceğin öğretmenlerinin maddi sıkıntı çekmesini engellemek adına burs veriyor. Dolayısıyla MEB bursu alabilmek için üniversitelerin eğitim fakültelerinde eğitim görüyor olmak gerekiyor. Bir diğer kamu kurumu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ise, yüksek lisans ya da doktora eğitimi alan öğrencilere de destek vermesi nedeniyle en sık başvuru yapılan kurumlardan biri oluyor. Öte yandan miktar olarak oldukça yüksek burs veren kurumlardan birisi olan TÜBİTAK, ilk 1000’e giren ya da olimpiyat alanında derece sahibi olan öğrencilerin yararlanabileceği bir destek olarak karşımıza çıkıyor.

Meslek Odaları ve Dernekler De Burs Veriyor

Multiethnic group of happy young women and men walking in college campus. Cheerful group of multiethnic friends holding books and feeling relaxed after university exam. Smiling classmates laughing and looking away.

Öğrencilere burs veren kurumlardan biri olan İstanbul Sanayi Odası Vakfı, burs ya da kredi almayan ve maddi olarak desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere belirli şartları sağlaması halinde burs veriyor. Bu kapsamda 2022 yılı şartlarını da belirlemiş olan İstanbul Sanayi Odası; İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan okullarda eğitim gören, 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 80 başarı ortalamasına sahip olan ve T.C. vatandaşı olan öğrencilerin burs başvurularını değerlendiriyor. Burs veren vakıfların en çok tercih edileni ise Vehbi Koç Vakfı bursu oluyor. Başarı notu 100 üzerinden en az 60, 4 üzerinden ise 2,50 ve üstü olan öğrencilere başka kurum ve kuruluşlarından burs almaması halinde destek sağlayan Vehbi Koç Bursu, sadece T.C. vatandaşı olan ve lisans eğitimi gören öğrencilere destek veriyor.

İlgili Makaleler