Ekonomi

Ünlü ekonmist sizi uyarmıştım dedi! Gram altın…

Ünlü ekonomist İslam Memiş son yaptığı açıklamalarda altın yatırımcısına seslenerek sizi uyarmıştım dedi. Açıklamalarında altın hakkında yine çarpıcı açıklamalar yapan ekonomist gram altının o tarihte olacağı fiyatı açıkladı.

Ünlü ekonomist İslam Memiş yaptığı son açıklamalar ile oldukça dikkat çekti. Açıklamalarında “1937’den sonra 2000 lirayı hedef alan bir gram altın göreceğiz” ifadelerini kullanarak 1900 TL seviyesini aşan gram altının 2000 TL’ye kadar çıkacağına işaret etti. Altın hakkında açıklamalarını sürdüren ekonomist neler dedi? İşte tüm detaylar…

İslam Memiş’ten borsa hakkında yeni açıklamalar!

İslam Memiş; “Pazartesi günü, özellikle borsada 7750 puana kadar geri çekilmeden bahsetmiştim. Borsa İstanbul 7855 puanda. Yüzde 2.5’luk değer kaybı ile günü tamamladı. Yukarıda alanlarımız var, 10-15 puana kadar beklentimi devam ettiriyorum. Borsa tarafını kenarda izlemeye devam ediyorum.” ifadeleri ile borsa hakkında tahminlerini açıklayan İslam Memiş hemen ardından döviz kurunu yöneldi.

Döviz kuru hakkında yaptığı açıklamalarda ise; “Dolar kurunda 29 lira geçilmişti. Buraya ramak kaldı. Yıl sonu beklentimiz aynı. Dolar endeksi uluslararası piyasalarda 104 dolara kadar yükseldi. Bu hafta bu beklentimiz de gerçekleşti. Euro dolar paritesinde 1.08 desteğe dikkat çekmiştim. Onun da altına geldi. İfadelerini kullanarak daha önceki tahminlerinin gerçekleştiğine dair açıklamalar yaptı. Ayrıca Parite eline yeni dolar geçmiş için fırsat sağlıyor. Euro dolar paritesi oldukça ucuz kaldı orta ve uzun vadeli yatırımcılar için. Euro TL kuru oldukça ucuz kaldı. Hem euro/TL hem euro/dolar paritesi tüm yatırım araçları arasında en ucuz enstrüman. Buraya dikkat çekmek istiyorum. 1.12 – 1.15 seviyelerine beklentimi de ifade ediyorum.” ifadeleri ile de döviz kurlarının uzun vadeli yatırımcılar için en ucuz enstrüman olarak gösterdi.

İslam Memiş altın için…

İslam Memiş açıklamalarının sonunda altına değinerek; “Ons altın 2024 dolar seviyesinde. Pazartesi günü 2020 dolar destek seviyesini takip edeceğimi ifade etmiştim. 2024 yılında 2350 dolara kadar bekleyebilecek yatırımcısı da bu seviyeleri alım fırsatı olarak değerlendirebilir. Riske etmek istemiyorsa kendini yüzde 50 alım yapabilir. Aralık ayının adını ‘son tur’ olarak koymuştuk. Bu süreç bu hafta gerçekleşmiş oldu dolarda, borsada, altında… Düşüş beklentilerimiz gerçekleşti. Hem gram altında, hem ons altında. Bundan sonraki süreçlerde fırsat vermeden yukarı yönlü hareketlerine devam edecek enstrümanlar karşımızda durmakta. Ons altında tekrar 2080’i takip edeceğim” dedi.

İlgili Makaleler