Kamu Haberleri

SGK, 75 Güvenlik Uzman yardımcısı alımı yapılacağını açıkladı! Detaylar işte sizlerle…

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 75 güvenlik uzman yardımcısı alımı yapılacağı bilgisi verildi! KPPS puan baz alınarak yapılacak alımlar, 10-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan sınava katılım sağlayan adaylar tarafından belirlenecek.

SGK’ya bağlı güvenlik uzman yardımcısı personel alımı ile ilgili detaylar kurum tarafından yayımlanarak, ilan detayında tek tek yer verildi. Peki personel alım için talep edilen şartlar neler? Başvuru işlemleri nereye ve nasıl yapılabilir? Söz konusu sınav ne tür olacak? Tüm soruların cevapları haberimizin devamını sizlerle birlikte…

Başvuru şartları neler?

SGK 75 güvenlik uzman yardımcısı alımı başvuru işlemleri, e-Devlet aracılığıyla ya da https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşeceği bilgisi verilirken, personel alım şartları şu şekilde.

Uzman güvenlik uzman yardımcısı alım için tüm adaylardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartlar talep edilecektir.

Ayrıca giriş sınavının yapılacağı yıl kapsamında, Ocak ayının ilk günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak ve 2022 ya da 2023 yılında yapılan KPSS’den her bir grup için ilan detaylarında belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en asgari 70 (yetmiş) puan almış olması gerekmektedir.

Adayların başvurularının değerlendirme kapsamında değerlendirilmesi için başvuru işlemleri sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında yer alan “Denklik Gösterir Belge” alanına gerekli belgenin yüklenmesi gerekmektedir.

Giriş sınavı nasıl yapılacak?

Adaylar, giriş sınavı için sözlü mülakat yapılacağı ve bununda tek aşamalı olacağı bilgisi verildi. Sözlü sınav puan dağılımı ise şu şekilde;

  • Mezun olunan bölümlere ait olan, sınav duyurusunda yer alan alt başlıkları belirtilen sınav konuları ile ilgili bilgi düzeyi için (50 Puan)
  • Her hangi bir konu için özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü değerlendirmesi için (10 Puan)
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu değerlendirmesi için (10 Puan)
  • İkna kabiliyeti ve öz güveni değerlendirmesi için (10 Puan)
  • Genel yetenek ve aynı zamanda da genel kültür kapsamında (10 Puan)
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı dahilinde ise (10 Puan)

Personel alımları ile ilgili daha kapsamlı bilgilere, e-Devlet aracılığıyla ya da https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler