Magazin

Ünlü oyuncu ve köşe yazarı Pakize Suda hastalığına yenik düştü! Vefatının sebebi o hastalık neydi? Pakize Suda kaç yaşında vefat etti?

Herkesin oyunculuğu ile tanıdığı uzun bir süredir köşe yazarlığı yapan ve kendine ait kitapları da bulunan Pakize Suda ağır geçirdiği hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölüm haberi ise sosyal medya hesabı üzerinden yeğeni tarafından duyuruldu. Hastalığının etkisiyle beyninde oluşan pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Pakize Suda henüz 70 yaşındaydı. Uzun bir süredir rutin kontrollerle rahatsızlığına yönelik tedavi görmekteydi. Yeğeni tarafından yapılan açıklama ile aslında hastalığının detayları öğrenilmiş olundu. Tedavisi uzun bir süredir devam ediyordu. “Sevgili teyzemiz Pakize Suda beyninde pıhtı atması sonucunda hayatını yitirdi” yorumunda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım sonucunda Demans hastalığından kaynaklı olarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

PAKİZE SUDA KİMDİR? HASTALIĞI NASIL İLERLEDİ?

Pakize Suda uzun bir süredir Demans hastalığı ile mücadele ediyordu. Bu hastalık arka planında ilerlemeye başladıkça insanları tanıyamama Alzheimer’a yakın sürecin başlangıcını da getiriyordu. İlerlemiş olan bu hastalık kimseyi tanımamasına ve hatırlayamamasına neden oluyordu.

Yaşanan bu ölüm haberi sonrasında Pakize Sudan’ın hayatı da merak edilmeye başlandı. 1952 yılında 23 Nisan günü dünyaya gelmişti. Henüz 17 yaşındayken Ege güzeli seçilmiştir. Aslen Girit türküdür. Farklı yörelere ve kültürlere ait yemeklerin tanıtıldığı bir programı sunmaya başladı. “Lezzete Yolculuk” isimli programı sunduktan sonra “Her şeyi Konuşalım” isimli bir magazin programı ile herkesi şaşırttı. Magazin programında gündeme yönelik yorumlarda bulunuyordu. Bu sırada Demans isimli bir hastalığı olduğunu da öğrenmişti.

DEMANS HASTALIĞI NEDİR, NASIL OLUŞUR?

Demans hastalığı günümüzde pek çok kişide görülebilecek hafıza problemine neden olan bireysel olarak gündelik aktivitelerde gerilemeye sebep olan bir hastalıktır. Alzheimer bu hastalığın sebebi olarak görülür. Yaşlılık döneminde daha çok ortaya çıkan sinsi olarak kendini fark ettiren ve unutkanlıkla başlayan bir hastalıktır. Bu süreçte hastanın öz bakımının doğru şekilde yapılabilmesi hastalık ilerlemeden erken tedaviye başlanıldığında süreçten olumlu yanıt alabilmek mümkün oluyor. Yalnızca unutkanlık değil bununla beraber farklı sıkıntılar, depresyon, anksiyete ve insanlara uyumsal bozuklukta meydana gelen rahatsızlıklar arasında oluyor. Vücut vitamin eksikliği ile devam eden bu süreçte ileri boyutta unutkanlığa doğru kendini hazırlıyor.

İlgili Makaleler